Wanneer ga je naar een psychosociaal therapeut?

Ieder mens bezit van nature een kracht om te overleven in moeilijke omstandigheden. Soms kan het leven echter even te zwaar zijn en is het fijn als je van iemand steun krijgt. Als het niet meer lukt om er met vrienden of bekenden uit te komen kan therapie helpend zijn om vanuit een ander perspectief naar je probleem te kijken. Hierdoor krijg je inzicht in de manier waarop je gedrag of je gedachten je problemen beïnvloeden. Het kan soms ook een hele opluchting zijn om een plek te hebben om je verhaal te vertellen, waarbij je ook geholpen wordt om de gevoelens die daarbij horen te uiten.

Voor Wie?

Ervaar je problemen op persoonlijk of emotioneel gebied en heb je moeite om hier grip op te krijgen. Loop je vast in bepaalde situaties en krijg je last van lichamelijke spanningen of verlies je energie om die dingen te doen, die je eigenlijk wilt doen? Wil je verandering brengen in je problemen en van de klachten af of je hebt behoefte aan een persoonlijke groei, dan is het verstandig om contact op te nemen. Je kunt kiezen voor individuele sessies of relatiesessies. 

De stap naar hulp:

Als je de stap hebt genomen om in therapie te gaan, kijken we in de eerste gesprekken naar wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van je problemen. We kijken naar hoe je problemen op dit moment je leven beïnvloeden. Hoe werken je problemen door op je gezinssituatie, je studie of werkomstandigheden,  je sociale netwerk en de invulling van je dagelijkse leven.

Welk resultaat kun je verwachten:

Het resultaat is afhankelijk van een aantal factoren. Soms is er snel resultaat, doordat een situatie met wat hulp een ommekeer kan krijgen. Soms leef je al een aantal jaren in een bepaald overlevingspatroon, dat je aangeleerd hebt. Door de therapie leer je dit los te laten. Je krijgt van mij inzichten en handvatten, hoe dit te doen. Het is nooit te laat hiermee te beginnen!