Therapie bij Praktijk op de Helling

Helaas kun je het leven niet altijd naar je hand zetten. Soms gebeurt er iets waar je geen rekening mee hebt gehouden en waar je geen invloed op uit kunt oefenen. Problemen kunnen al heel lang onbewust aanwezig zijn. Ook kunnen problemen groter worden of ineens bewust worden als gevolg van een belangrijk gebeurtenis in je leven. Dit kan van alles zijn. Niemand is hetzelfde en iedereen beleeft zijn problematiek op zijn eigen wijze.

Werkwijze:

Ik bied je een combinatie van psychosociale therapie, gesprek, systemisch werk, lichaamswerk en traumatherapie. Therapie is maatwerk, het is belangrijk dat je een klik hebt met mij, daarvoor is het intakegesprek belangrijk. Ik houd rekening met jouw grenzen en wensen. Je kunt hier meer lezen over mijn werkwijze.

Je kunt 3 verschillende mogelijkheden kiezen om therapie te volgen:

  • Individuele therapie: je bent alleen met de therapeut en je krijgt individuele aandacht.
  • Relatietherapie: de therapeut biedt jullie als koppel een ander perspectief op jullie relatie. Als er individuele problematiek meespeelt, die van invloed is op jullie relatie, wordt hier aandacht besteed.
  • Groepstherapie: dit is een vorm van therapie, waarin je in een groep jezelf meer leert kennen, door feedback van de groep. Op een respectvolle wijze leer je voor jezelf op te komen, jezelf meer te laten zien en uit te komen voor wat jij voelt. Je leert hier je sociale angst te overwinnen.

Hoeveel consulten zijn er nodig?

Het aantal behandeling is afhankelijk van de aard van de problematiek en de tijdsduur van het bestaan van je problemen. Ook speelt mee of je ondersteuning krijgt uit je netwerk, hoe je motivatie is en hoe groot je draagkracht is. De therapeut geeft je advies over het aantal benodigde sessies.