Zingevingsvragen

Mensen ervaren een zinvol leven als zij hun kwaliteiten en passie kunnen verwezenlijken. Als zij een diepe verbondenheid kunnen ervaren in een intieme relatie. Als zij kunnen voelen dat hun hart open is voor anderen en voor zichzelf. Als zij plezier kunnen beleven aan schoonheid en zichzelf fit en gezond voelen. Als zij het gevoel hebben vrij te zijn in het maken van keuzes.

Wanneer is het leven voor jou zinvol?  En hoe ervaar je dan dat je het leven zinvol vindt? Wat zijn dan je waarnemingen? Wanneer iemand het leven als zinvol ervaart, dan overkomt hem of haar een diep gevoel van tevredenheid en vervulling. Je ervaart dit als een lichamelijk gevoelde vibratie van verwondering, geluk, vreugde, dankbaarheid, ontroering, diepte en verbondenheid met anderen.

Wanneer je worstelt met de zin van je bestaan:

Ken je dat, worstelen met de zin van je bestaan, jezelf afvragen welke voldoening en levensvervulling je haalt uit je werk en uit je relaties?

Je kunt jezelf een gezond mens noemen als je jezelf herkent in het bovenstaande. Het is echter vaak realiteit dat het leven niet loopt zoals jij dat verwacht had, je doet frustraties op, welke te maken hebben met zingeving.

Door tegenslagen in je leven, spijt over keuzes die je wel of niet hebt gemaakt of ook door verwarring over je eigen kwaliteiten lukt het niet meer die vervulling en bevrediging uit het leven te halen, die je nodig hebt.

Waar bestaat de begeleiding uit:

Vaak heb je weinig of geen contact met wie je in de kern bent. Je vindt het misschien ook maar een vage zin: “wie je in de kern bent” de bron van je bestaan”. Wij helpen jou om inzichten te krijgen, hoe en wanneer je jezelf bent kwijt geraakt, hoe je vastloopt en je jezelf niet goed kent. Als je weer liefde voor jezelf kunt voelen, ga je ook de zin van het bestaan weer ervaren.