Genoeg van de angst?

Wordt jouw leven bepaald door angst en wil je dit niet langer? Ik bied je een specialistische methode waarbij we de angst bij de bron aan gaan pakken.

Oorzaak van angst

Angstige gevoelens kunnen zijn ontstaan op een moment dat jij het gevoel hebt gekregen geen grip op de situatie te hebben. Soms heeft dit ook te maken met een traumatische gebeurtenis, waar je je misschien niet eens meer bewust meer van bent. Ook kan het zijn, dat er iets gebeurd is in je kindertijd, wat je niet meer kunt weten, omdat je te klein was. Of waar je je wel bewust van bent, maar niet weet hoe je ermee om moet gaan. In dit geval onderzoeken we waar de angst vandaan komt.

Of je bent om onbekende redenen bang voor dingen zoals spinnen, vliegen, bloed etc. Dan gaan we niet spitten in je verleden, maar kiezen we voor direct aanpakken van de angst.

Het gevolg van angstige gevoelens:

Angst is een vervelend gevoel, je wilt het niet voelen, dus je gaat mogelijk situaties vermijden of onder controle houden. Dan ga je juist symptomen ontwikkelen van een angststoornis, terwijl je de oorspronkelijk reden van je angst kwijt bent. Overdreven angst kan je dan belemmeren effectief te presteren. Angst vernauwt je blik en brengt je in verwarring. Angst ondermijnt je levensplezier. Des te meer je je angst keer op keer voedt, des te langer duurt het voor je er van af bent. Het uiteindelijke gevolg van een angst of een fobie kan zijn dat je hobbies, bezigheden, vrienden en kennissen en zelfs je werk verliest. Angst of fobie kunnen ervoor zorgen dat je eenzaam wordt. Angst zorgt er dan voor dat je je eigenwaarde verliest. Mensen schamen zich voor wat ze doen en voelen zich schuldig tegenover hun omgeving. Tegelijkertijd zien ze geen manier om het anders te doen.

Symptomen van angst zijn:

Onrustig gevoel, gejaagd ademhalen (hyperventilatie) of juist door oppervlakkige ademhaling. Transpireren, duizeligheid, misselijkheid, diarree, verwarring, flashbacks en gebrek aan concentratie. Angst kost veel energie, je bent vaak doodmoe.

  • Je kunt in het algemeen angstig zijn, voor meerdere zaken.
  • Je kunt angstig zijn in het contact met andere mensen.
  • Je kunt angstig zijn in bepaalde situaties, spinnen, vliegtuig, etc.
  • Je kunt ook angstig zijn voor de angst of paniek, die je ooit hebt ervaren.

Grip op de angst

Door middel van het inzetten van verschillende methodes komen we op een snelle manier bij de kern van je angst, zonder dat je hiervoor opnieuw bang voor hoeft te worden. Het gebeurt namelijk op een manier waarop jij het kunt dragen. D.m.v. Somatic Experiencing leer je de angstprikkels en het gevolg ervan in je lichaam te herkennen en je leert wat je kunt doen om zelf te angst te verminderen. Nelly begeleidt je om de grote hoeveelheid lading die je hebt opgebouwd door de schrikimpuls geleidelijk te ontladen. Hiermee creëer je een basis stabiliteit. Ook EMI hoort tot de mogelijkheden. Jouw hulpvraag staat centraal.
Angsttherapie duurt zolang jij het nodig hebt. Vaak treedt er naar 5 sessies verbetering op.

Neem contact op voor een intake of kennismaking.